Teak

Onze koloniale meubelen zijn handgemaakt en zijn vervaardigd uit kwalitatieve oude Birma-teak. Dat is een sterke massieve houtsoort die - in tegenstelling tot jonge teak - een grote dichtheid heeft en daarom goed bestand is tegen veranderingen in temperatuur en luchtvochtigheid. U haalt niet enkel een mooi pronkstuk in huis, u helpt ook de natuur. De oude teak die gebruikt wordt voor de meubelen wordt immers gerecupereerd uit houten onderdelen van vervallen huizen of oude meubelen. Zo kunnen we u dus nieuwe meubelen uit oude teak aanbieden, maar ook gerestaureerde meubelen.

Uit kwalitatieve overwegingen verkopen wij enkel meubelen uit de volgende houtsoorten:


Birma Teak houtsoort koloniale meubelenBirma Teak
: een kwalitatieve en massieve houtsoort afkomstig van Myanmar. Het is een oude teaksoort die heel stevig is en die geen last heeft van krimpscheuren.

Mango: een tropische loofhoutsoort met een fijne nerf. Door de vlamtekening en wisselende kleurschakeringen hebben meubels die gemaakt worden uit deze houtsoort een warme en degelijke uitstraling.

 

Fabricage

Met veel zorg worden onze meubelen met de hand gemaakt. Geen enkele machine of modern meetinstrument wordt gebruikt bij de vervaardiging. Daarom is ieder meubelstuk uniek en heeft het een eigen karakter. Dit is nog echt ambachtswerk, meteen ook een garantie voor niet te evenaren kwaliteit.

De vakmensen die deze meubelen voor ons met veel toewijding vervaardigen krijgen een eerlijke vergoeding voor hun werk en worden niet uitgebuit. De basisrechten van de mens liggen ons na aan het hart en wij zien streng toe op een goede naleving van deze principes.